Mera viltspår!

Idag fortsatte jag med ett spår till Tjorven och ett spår till Vimsa.
Tjorven var jätteduktig, jag insåg när vi gick det att jag borde ha lagt ett längre spår med lite mer svårigheter till henne. Men men, även ett kort spår är bra träning.

Vimsa fick en liten uppvärmning inför spårprovet vi ska gå på onsdag. Som vanligt var det inga problem för henne. Lätt som en plätt som en pannkakssmet!
Håll tummarna för att det går bra på onsdag också.
Jag brukar ha med mig nåt gott jag kan bjuda på som belöning när hon ska lämna ifrån sig klöven.
Idag bar hon som vanligt klöven hela vägen tillbaka till bilen där jag insåg att jag glömt ta med mig nån godbit.
Men eftersom jag tagit upp pärer till middan så hade jag pärhinken med mig i bilen och Vimsa fick en som tack för klöven. Det gick lika bra det. Har man labrador så har man. =) =)

Trolla har fattat poängen!

Idag blev det ett blodspår till Trolla. Jag la ett betydligt svårare spår än sist, med en 90 graders vinkel och ett bloduppehåll. Det var också mycket längre än hon spårat tidigare då jag bara gjort korta nybörjar spår med en liten böj och inga raka vinklar.
Jag trodde att det skulle bli lite kämpigt för henne eftersom hon inte riktigt förstått vad hon ska göra i spåret. Sist vi gick så var hon väldigt försiktig och "bad" mig om hjälp flera gånger. Som att hon inte riktigt litade på att hon klarade av att gå framför mig och jobba självständigt.
Men jag blev glatt överraskad när jag visade henne på spåret. Hon satte näsan i backen direkt och var jätte fokuserad. Det gick som hejsan....hon tappade lite en gång men då ringade hon sig rätt igen, vinkeln tog hon fast hon genade lite, bloduppehållet tog hon lätt och bara en gång på hela spåret tittade hon upp på mig för att få stöd. När hon inte fick det så åkte näsan ner i backen igen och hon fortsatte jobba.
När hon hittat klöven så bar hon den hela vägen tillbaka till bilen, stolt som en tupp.
Hon sprang runt och åmade sig och var så väldigt nöjd med sig själv.
Så jäkla kul......nu har hon fattat! Lite mer övning bara så är det dags för anlagsprovet. =)

Prommis med Nero, spår med Qubus.

Igår gick jag, Trolla och Vimsa på en härlig långpromenad med Emma och Nero.
Hundarna fick springa lösa och dom hade så himla skoj.
Nero som är en väldigt liten hund (lhasa apso/dvärgpudel/tibetansk spaniel) måste ju springa ungefär tre gånger så långt som mina långbeningar men jäklar vad han kämpar.
Dessutom blev ju stackarn helt nerdreglad av Trolla när dom lekte med varandra, men han såg lika glad ut ändå.
Väldigt söta är dom när dom skuttar runt.....stor och liten liksom.
Vimsa försökte att inte bry sig om dom där unga yrvädren så mycket. Hon såg så nöjd ut när Trolla lekte med nån annan för en gångs skull. Trolla är nämligen riktigt pestig med Vimsa nu.
Hon är riktigt störig och biter och sliter i Vimsa hela tiden. Vimsa hon är ju en mespropp så hon säger aldrig ifrån till lillasyster heller.
Väldigt mysigt var det iallafall, både jag och hundarna uppskattade sällskapet mycket. =)

Idag när jag kom hem från jobbet var min storasyster här med alla barn och Qubus (hunden).
Jag drog ut i skogen och la ett blodspår som Qubus fick gå en stund senare.
Han klarade det galant trots att jag lagt spåret lite fel i förhållande till vinden.
Det syns att han är nybörjare för han är väldigt yvig och har inte riktigt hundra fokus på uppgiften men han var en väldigt duktig nybörjare iallafall.

 
RSS 2.0