Peter och vargen

Alla har vi väl hört sagan om pojken som ropade "vargen kommer".
Lite så är det här hemma också.
Varje kväll rusar Vimsa ut likt en rasande furie och skriker "räven är här, räven är här".
Imorse traskade hon ut som vanligt och när hon efter ett tag ropade "räven är här" så var det såklart ingen som trodde henne. Inte förrän jag slängde en blick ner på lägdan.Jag har försökt att förklara sagan om Peter och vargen för Vimsa men hon hävdar att eftersom jag inte kan känna lukten av ett rävspår så kan jag ju inte bevisa att hon har haft fel. Hon hävdar bestämt att räven varit här varje gång hon ropat "räven är här".
Jag är fortfarande lite skeptisk men hon har rätt i att jag inget kan bevisa.

Idag gick det bättre!

"Tar an spåret i ett lugnt och härligt tempo som hon behåller spåret ut.
Vinkel 1, 3, 4 ok. Ringar vinkel 2 och spåråtergången, bloduppehåll  ok.
Håller sig i spårkärnan.
Spårar självständigt, skottfast.
Mycket trevlig tik.
Vi gratulerar till SeVCH."

Ja, idag gick det bättre.
Hon hade nog någon minnesbild från det läskiga spåret sist, för hon var inte riktigt sig själv. Innan jag visat henne på spåret så tänkte hon vända och gå tillbaka till bilen. Hon var bitvis lite tveksam och väldigt känslig för linan, vilket hon inte brukar vara. Men hon kämpade på och hon löste allt själv.
Vid ett tillfälle gav hon upp och gick tillbaka till mig och satte sig ner. När hon inte fick någon respons så sökte hon sig dock tillbaka till spåret och jobbade vidare. Bortsett från att hon tvekade ibland så jobbade hon på bra. Det var inte det bästa spårarbete jag sett, men med tanke på hur påverkad hon blev av "det-läskiga-monstret-i-skogen" sist och att hon faktiskt även idag visade lite oro så tycker jag att hon var grym.
Hon har absolut förtjänat sin nya titel.


SeVCH SeUCH Alfahonans Birget "Trolla"

 
RSS 2.0