Mitt bästa husmorstips!

När man har hosta så blir den ju oftast värre när man lägger sig för att sova.
Om mina barn hostar på kvällen/natten så smörjer jag deras fotsulor med Vicks salva (Vapo-Rub). Hostan slutar och barnen somnar som små ljus.
Jag vet att det låter som hokus-pokus, men det funkar.
Testa nästa gång ni har hosta.

En riktigt usel tävling...

Alltså....det var inte själva tävlingen som var usel, det var jag och Vimsa som gjorde tidernas sämsta insats på lydnadsplanen (en överdrift kanske, men så kändes det).
Det mesta som kunde gå fel, gick fel.

När jag skulle lägga henne vid platsliggningen så flippade hon ur och rullade runt två varv, låg med benen i luften och såg ut som en glad fladdermus. Jag la om henne och sen låg hon fint tiden ut.
Domaren gav oss en 8:a trots den lilla uppvisningen eftersom Vimsa låg så säkert efter att jag lämnat henne.

Tandvisningen var som vanligt inga problem. En 10:a blev det och Vimsa tackade för den genom att göra om sin fladdermus uppvisning och bad domaren att klappa henne på magen också. =)

Linförigheten gick riktigt, riktigt dåligt. Vimsa tyckte att gräsplanen doftade underbart och var föga intresserad av vad jag sysslade med. Det blev trots allt en 7:a vilket jag tyckte var ganska bra med tanke på att vi underpresterade rejält.

Läggandet blev en rund och fin 0:a eftersom Vimsa tyckte att vi gick för långt så hon tog saken i egna händer och la sig ner innan jag kommenderat.

Inkallandet var väl det enda som gick riktigt bra och det blev en fin 10:a som lyser upp det annars ganska dystra protokollet. :)

När det var dags för ställandet så sackade hon lite men jag tog ett dubbelkommando för att få med mig henne. Jag var så säker på att hon skulle göra ett snyggt ställande så jag tänkte att ett poängavdrag för mitt dk inte skulle göra så mycket. Jag kommenderar och fortsätter lugnt min promenad, trygg i vetskapen om att min älskling står som ett ljus bakom mig. Gissa om jag tappade hakan när jag vänder mig om och ser att hunden ligger ner. Har aldrig hänt förr, varken på träning eller tävling. Det blev alltså ännu en 0:a i protokollet.

Apporteringen gick ganska bra. Hon tuggade lite på apportbocken men hon tog den och höll den tiden ut och det är jag nöjd med. En 7:a.

Hopp över hinder (vår akilleshäl) blev även denna gång en 0:a.
Fast den här gången såg hon iallafall ut att fundera på att hoppa men valde minsta motståndets lag och sprang runt.

Helhetsintrycket blev en 7:a.

Detta resulterade i ynka 106 poäng.

Min brist på erfarenhet gör att jag låser mig så vid att det är en tävling och att jag vill utföra den tävlingsmässigt, så även fast jag känner att det går tokdåligt så kör jag bara på. Nu i efterhand önskar jag att jag, när jag märkte att det inte var vår dag, hade tagit det som en träning och "lockat och pockat" lite för att göra det till en kul grej och rättat till några misstag. Det är ju det råd jag gett till andra ibland "se det som en träning under tävlingsmässiga former" men jag har visst missat det rådet själv.

Men en sak gjorde vi ju bra.......
Emma tävlade för allra första gången med sin Nero. Hon var väldigt nervös innan och sa att hon bara hoppades att hon inte skulle komma sist. Därför var det ju ganska schysst av Vimsa och mig att låta henne slippa det. Vi tog helt enkelt på oss det och lade oss på den inte alltför hedrande sista platsen. =)
Det gäller ju att se ljusglimtarna ;) ;)

Nu har jag bestämt att vi ska ta time out från allt vad lydnad heter ett tag.
Vi ska bara göra skojiga saker och förhoppningsvis hitta glädjen i lydnaden igen så småningom.

 
RSS 2.0