Bloggtorka!

För er som undrar kan jag meddela att jag inte har gått upp i rök, jag har bara en hel massa saker jag hellre gör än att sitta framför datorn. Här på min blogg har det varit stendött och jag har bara vid nåt enstaka tillfälle tagit mig tid att kika in på de bloggar jag annars följer med stort intresse.
Om det mot förmodan fortfarande finns någon som tittar in här emellanåt så kan jag bara säga:
-Ha tålamod, förr eller senare kommer jag igång igen!

Ledig men ändå fullt upp.

Jag har varit ledig i fyra dagar och innan hade jag stora planer på hur mycket jag skulle hinna. Nu har de fyra dagarna gått och jag har inte alls hunnit det jag hade tänkt.
Planen var att lägga några viltspår åt Trolla. Minst två, gärna fler hade jag tänkt hinna med. Jag har fortfarande inte lagt ett enda.Problemet med viltspår är ju att man måste planera så att det passar att lägga spåret, sedan vänta ett antal timmar och sedan ska det passa in så man kan gå spåret också. Jag har inte lyckats få allt det där att stämma så det har inte blivit ett enda spår. Men vi får ta det en annan gång.

Felicia har fotbollsskola den här veckan så mycket av tiden har gått åt till hämtning och skjutsning av henne. Det är ju trots allt 3 mil enkel väg.  Mellan all bilkörning har jag ju haft en hel massa andra sysslor som också ska skötas. Typ tvätt, städning, matlagning och annat nödvändigt men några korta lydnadspass har vi iallafall hunnit med.

En lyckad utställning!

Idag har vi varit i Trehörningsjö på HUGG:s  inoff. hundutställning.
Det var en väldigt trevlig tillställning och vädret var helt perfekt för ändamålet, lite lagom mulet men ändå varmt och skönt. Tyvärr så kom det inte så mycket hundar som vi hade räknat med, men jag tror att de som kom trivdes och hade skoj.

Det var bestämt sedan länge att Felicia skulle ställa ut mormor och morfars hund Tjorven i "blandras-ringen" men när vi väl var på plats bestämde hon sig för att även ställa Trolla i "ras-ringen".
Som tur var skulle mormor, morfar och Anton komma dit och titta så vi ringde hem och bad dem ta med sig Trolla. Felicia var så duktig! Hon lyckades superbra med båda hundarna så det blev två HP och in i finalen i båda ringarna. I "ras-ringen" delades alla HP-hundarna in i två grupper där domaren valde ut två favoriter ur varje grupp. Dessa fyra fick gå in igen och då valdes de två "slutfinalisterna" ut.
Trolla och Felicia åkte ut i första gallringen men fick fin kritik och domaren sa att Felicia var en jätteduktig handler.I "blandras-ringen" gick finalen till på samma sätt men där bedömdes ju inte hundarnas exteriör utan där var det tillgänglighet och samspelet mellan hund och förare som gav utdelning.
Felicia och Tjorven var riktigt, riktigt duktiga och de kom tvåa!!
Domaren delade även (helt oförberett) ut ett specialpris till Felicia som den "bästa unga handlern".  Även Anton blev lite sugen på att pröva så han fick också ställa ut Tjorven.
Jag blev imponerad av att han vågade och att han gjorde det så bra.
Riktigt duktig var han och han blev mäkta stolt när han fick en rosett och ett litet diplom.

Det var två väldigt glada och nöjda barn samt en otroligt stolt mamma som åkte hem på eftermiddagen. De är så duktiga mina småsorkar!
Även Tjorven och Trolla måste ha en eloge för att dom var duktiga. Speciellt Tjorven som fick vara inne i ringen så många gånger och ändå höll humöret uppe.
 
RSS 2.0