En lyckad utställning!

Idag har vi varit i Trehörningsjö på HUGG:s  inoff. hundutställning.
Det var en väldigt trevlig tillställning och vädret var helt perfekt för ändamålet, lite lagom mulet men ändå varmt och skönt. Tyvärr så kom det inte så mycket hundar som vi hade räknat med, men jag tror att de som kom trivdes och hade skoj.

Det var bestämt sedan länge att Felicia skulle ställa ut mormor och morfars hund Tjorven i "blandras-ringen" men när vi väl var på plats bestämde hon sig för att även ställa Trolla i "ras-ringen".
Som tur var skulle mormor, morfar och Anton komma dit och titta så vi ringde hem och bad dem ta med sig Trolla. Felicia var så duktig! Hon lyckades superbra med båda hundarna så det blev två HP och in i finalen i båda ringarna. I "ras-ringen" delades alla HP-hundarna in i två grupper där domaren valde ut två favoriter ur varje grupp. Dessa fyra fick gå in igen och då valdes de två "slutfinalisterna" ut.
Trolla och Felicia åkte ut i första gallringen men fick fin kritik och domaren sa att Felicia var en jätteduktig handler.







I "blandras-ringen" gick finalen till på samma sätt men där bedömdes ju inte hundarnas exteriör utan där var det tillgänglighet och samspelet mellan hund och förare som gav utdelning.
Felicia och Tjorven var riktigt, riktigt duktiga och de kom tvåa!!
Domaren delade även (helt oförberett) ut ett specialpris till Felicia som den "bästa unga handlern".  







Även Anton blev lite sugen på att pröva så han fick också ställa ut Tjorven.
Jag blev imponerad av att han vågade och att han gjorde det så bra.
Riktigt duktig var han och han blev mäkta stolt när han fick en rosett och ett litet diplom.





Det var två väldigt glada och nöjda barn samt en otroligt stolt mamma som åkte hem på eftermiddagen. De är så duktiga mina småsorkar!
Även Tjorven och Trolla måste ha en eloge för att dom var duktiga. Speciellt Tjorven som fick vara inne i ringen så många gånger och ändå höll humöret uppe.
Jenny
2011-07-04 @ 16:59:15
URL: http://frusahlen.blogg.se/

Flisan såååå duktig du var!!! Superfina bilder. Om jag vetat att det skulle vara skulle jag kommit och tittat! Och Anton: så modig du är! Jag skulle ALDRIG vågat ställa ut hunden när såååå många tittar!!! Kramar/ moster Jenny




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 
RSS 2.0